Protez Saç Hangi Durumlarda Uygulanır

Saç dökülmesi eskiden günümüze erkeklerin baş sorunlarından birisi olarak karşısına çıkmıştır. Her ne kadar erkeklerde görülse de kadınlarda da aynı sıklıkta görülmektedir. Fakat kadınların saçları daha sık ve saç kökleri daha kalın olduğu için bu durum anormal durumlar dışında pek fark edilmemektedir. Saç dökülmesinin ana nedenleri birçok sebebe bağlı olarak gelişir. Genelde en büyük sebeplerden birisi olarak genetik faktörler karşımıza çıkar. Genetik faktörler saç dökülmesinin en büyük ve kurtuluşu en az olan nedenidir. Eğer genetik tipli bir saç dökülmeniz var ise durumunuz saç ekimi yaptırmaya kadar uzayabilir. Fakat saç dökülmesi çoğu zaman ektirme ile tedavi edilemez. Birçok hastalık da saç dökülmesine neden olmaktadır. Bu sebeple bazı tip saç dökülmeleri asla ekilemez. Bu durumda devreye protez saç girmektedir. Protez saç ekimi birçok saç dökülmesi hastalığı tipine uymaktadır. Özellikle kemoterapi gibi tedavisi mümkün olmayan saç dökülmesi hastalıklarına genelde protez saç tavsiye edilmektedir.

Protez saç, saç dökülmesi olan durumlarda uygulanabilir. Bunun yanında saçlarından memnun olmayan bir kişi de protez saç uygulayabilir. Bunun bir sınır yoktur. Protez saç doğru ve kaliteli bir biçimde uygulandığı takdirde gerçek saçtan ayırt edilemez. Hatta birçok kişi protez saç ile gerçek saçı karıştırmaktadır.

Protez saç günümüzde binlerce kişinin uyguladığı bir tedavi tipine dönüşmüş durumdadır. Protez saçın bu kadar çok tercih edilmesindeki en önemli sebep ise günlük kullanıma uygun olması ve birçok kişi tarafından ayırt edilememesidir. Protez saç günlük aktivitelerinizin bir çoğuna uyum sağlar. Kaliteli protezler suya dayanıklıdır. Bu sayede su sporları yapan kişiler bile protez saçlarını kullanabilir. Fakat protez saçın uzun ömürlü olması için birçok kriter vardır. Bu kriterlere uyulduğu sürece protez saçta hiçbir sıkıntı oluşmaz ve kullanabilirsiniz. Normal şartlarda bir protez saç 2 – 4 yıl arasında dayanmaktadır. Fakat sizlerin günlük hareketine ve işine göre bu süre uzayıp kısalabilir. Eğer hareketli ve sürekli dış etkenlere maruz kaldığınız bir iş ile uğraşıyorsanız protez saçınızın bakımını eksik etmemenizde fayda vardır.