Nanoteknoloji Protez Saç Ömrü Ne Kadardır?

Nanoteknoloji Protez saçlarının ömür süreleri yapımında kullanılan materyale, doğru kullanılmasına, yapılan bakımlara göre değişiklik gösterir. Yapımında kullanılan teknolojiyle materyalin kalitesi saç protezinin ömründe önemli bir etkendir. Bundan dolayı, protez saçın ömrüyle alakalı kesin bir ifade kullanmak doğru olmaz. Ancak Nanoteknoloji protez saçların dayanıklılık süresi ile alakalı genel bir yargıdan söz etmek de muhtemeldir. Bir saç protezinin ömür süresi protezin doğallığı azaldıkça artış gösterecektir.

Doğal saçtan yapılmayan yapay protez saçlar, doğal saçtan yapılan saç protezlerine nazaran daha uzun ömürlüdür. Ancak, sentetik protez saçlar, daha sert durur ve doğallıktan uzak görünürler. Bundan dolayı uzun ömürlü diye kötü görüntü sunan sentetik protez saçları kimse kullanmak istemez. Asıl protez saçın ömrümü belirleyen şey doğru kullanım şeklidir. Yaptırılan kişinin ya da firmanın tavsiyelerine uyarak kaliteli ürünleri kullanan, bakımlarının aksatmadan, özenle yapan veya yaptıran kişiler protez saçlarının ömrünü daha da uzatabilir. Ancak piyasada yer alan en kaliteli protez saç ömrü, ortalama olarak 10 ile 12 ay arasındadır.

Nanoteknoloji Protez Saç Ömrü Ne Kadardır?

Protez Saç Ne Kadar Dayanır?

Protez saçın kullanım süreci uygulanan işlemin kalitesine, yaptırılan kişiye, uygulanan yere ve yerin büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. Protez saçın yapılmasının ardından eğer bakımı rutin olarak yapılır ise bu durumda saçın kullanım süresi daha da uzar. Protez saç yaptırmak isteyen kişilerin, profesyoneller tarafınca tavsiye edilen kullanım sürelerine tek tek uyması gereklidir. Bu bakımlara uyan kişiler protez saçlarının dayanıklılığını daha da uzatabilir. Protez saç ömrü kaç yıl sürer? Diye merak ediyorsanız genellikle 1 sene olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu süre kullanıma bağlı olarak 2,5 yıla kadar uzayabilir. Bazı uzmanların değerlendirmeleri incelendiği zaman yaptırılan yer ve işlem kalitesine bağlı olarak 3 ile 4 seneye dek de aynı protez saçın kullanıldığı da görülür.

Nanoteknoloji Protez Saçın Ömrünü Uzatmak İçin Neler Yapmalıyız?

Doğal kendi saçımızın dökülmesinin sebeplerinden bir tanesi de, saç bakımı hususunda önem verilmemesidir. Saçlarına önem veren, düzenli bakım yapıp besleyen kişilerin saçlarının dökülme oranı son derece azalıyor. Protez saç izin de bu durum benzerlik gösterir. Eğer uygulamanın yapılmasının ardından bakım esaslarına önem verilirse daha uzun ömürlü olması sağlanır. Bu yüzden yapılması gerekenler şu şekilde sıralanabilir;

  • Rutin bakımların aksatılmadan yapılması gerekir. Bir müddet bakım yapıp, daha sonrasında devam ettirilmezse bunun pek de bir önemi olmaz. Bu sebeple protez saçların bakım rutinine her zaman uymanız gerekir.
  • Saç protezi, doğal saç dokusuna son derece benzerdir. Fakat tamamen benzediğini söyleyemeyiz. Bundan dolayı protez saç için imal edilen saç ürünlerinin de satın alınması gerekir. Bu ürünler ile saçın yıkanması ve bakımının yapılması, canlılığının ve renginin korunması adına önem arz eder.
  • Protez saç kullanan kişilerin yaptıkların en önemli hatalardan biri de dişi ince taraklar ve sert fırçalar kullanılmasıdır. Bu iki ürünle de protez saçın taranmaması gerekir. Bunların yerine daha geniş dişli taraklar tercih edilmesi daha doğrudur. Hatta ahşap model tarakların tercih edilmesi daha iyi olacaktır.
  • Saçların şekillendirilmesi içinse fön suyu gibi ürünlerin kullanılması uygundur. Fön makinesi kullanılmak istenildiği zamansa, daha düşük sıcaklıkta kullanılması daha doğru olur. Bu durumda erkek protez saç ne kadar dayanır sorusuna kadınların protez saçından daha fazla dayandığını söyleyebiliriz.
  • Bazen saç derisinde kaşınma gibi durumlarla rastlanılabilir. Böyle bir durumda saçları sert bir şekilde kaşımak değil de parmak uçlarıyla kaşımak daha doğru olacaktır.

Nanoteknoloji Protez Saç Ömrü Ne Kadardır?

Nanoteknoloji Protez Saçın Ömrü Bittikten Sonra Ne Yapmalıyız?

Nanoteknoloji Protez saç ömrünün genel olarak 1-2 yıl arasında değiştiğinden bahsetmiştik. Tabii ki bakım yaparak daha verimli bir kullanım sağlamak saçınızı daha uzun süreli kullanmanıza yardımcı olacak adımlar arasında yer alır. Peki Nanoteknoloji protez saç ömrü bittikten sonra ne yapacağız? Diye düşünüyorsanız sizlere bazı kritik noktalardan bahsedeceğiz. Çıkmayan protez saç işlemlerinde bakım noktalarına önem vermek hem saç deriniz ve köklerin sağlığı bakımından önemlidir hem de istenilen görüntünün bozulmadan daha uzun süre kullanılması sağlamak için önemlidir. Bakımları yapılsa bile genellikle 12 ay ile 18 ay arasında protezin ömrü bitecektir. Ömrü biten protezin yerine tekrar protez yapılabilir.