Kadınlarda Protez Saç Kullanımı

Kadınlarda protez saç, erkeklerin yanı sıra daha fazla uygulanmaktadır. Protez saçın iyi kişiler tarafından yapılması durumunda dışarıdan bir gözle anlaşılması veya fark edilmesi pek de mümkün değildir. Uzman kişiler tarafınca yapılmış iyi bir protez saç her zaman doğal görünür ve doğa saç salınımına sahiptir. Kadınlar, protez saçları ile günlük yaşantılarında hiçbir kısıtlama yapmadan bütün işlerine devam etme imkanına sahip olurlar. Mesela protez saçları ile kuaföre gidip fön çektirebilirler, saçlarını boyatabilirler, istedikleri kozmetik ve bakım ürünlerini kullanabilirler. Ayrıca saçlarını istedikleri gibi toplayıp şekil verebilirler. Protez saçların çıkartılmasına gerek kalmadan duş alabilir, spor yapabilirler. Yani protez saç ile aynı doğal saçınız gibi günlük yaşamınızda ne yapıyorsanız hepsini yapabilirsiniz.

Postiş, peruk gibi diğer sentetik saç uygulamalarından, kozmetik işlemlerden ya da tedavilerden elde edebileceğiniz neticeler, protez saçtan aldığını rahatlık ve kullanım kolaylığını karşılaştırdığınız zaman, protez saçın farkı daha net olarak anlaşılacaktır. Saçlarınızın rengi ne olursa olsun, siz protez saçınızı istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Ayrıca protez saçlarınızı da aynı doğal saçınız gibi istediğiniz modelde şekil verebilirsiniz. İster kakül, ister perma, isterseniz de düz olarak kullanabilirsiniz. Size sağladığı kolaylıkları gördüğünüz zaman her zaman kullanmak isteyeceksiniz.

Kadınlar Protez Saç Yaptırabilir mi?

Kadınlar ve saç protezi arasında hiçbir olumsuz etki ya da ilişki bulunmamaktadır. Kadınlar da tıpkı erkekler gibi diledikleri zaman saç ektirebilir, postiş ya da peruk kullanabilir ve protez saç işlemini tercih edebilir. Protez saç kullanan kadınlar olduğu gibi bu uygulamayı tercih etmek istemeyen kadınlar da vardır. Fakat buradan anlaşılması gereken en önemli nokta protez saç işleminin cinsiyeti olmamasıdır. Protez saç yaptıran kadınlar, diledikleri zaman saç protezini çıkartabilir, bakımını yapabilir ve diledikleri zamana kadar da protez saçlarını kullanmaya devam edebilir. Yani bu demek oluyor ki protez saç yaptıran kadınlar vardır ve bu işlem yalnızca erkeklere has bir uygulama değildir. Pek çok kişilerin bu noktada doğru bildikleri aslında yanlıştır. Fakat kadınların da saçları dökülebilir ve onlar da kellik gibi sorunlarla karşılaşabilir. Bundan dolayı da herkes dilediği zaman protez saç uygulamasını yaptırabilir.

Protez Saç Kadınlara Zarar Verir Mi?

Protez saçlar genellikle tamamen doğal saç kullanılarak imal edilmektedir. İyi bir yerde, uzman kişilerce yapılan ve kaliteli malzemelerden imal edilen protez saç kadınlar için de erkekler için de herhangi bir problem yaratmaz. Fakat bunun için kaliteli malzeme kullanmaya ve temizliğe de dikkat edilmesi gerekir. Protez saç, kadın erkek fark etmeden herkes tarafınca rahatlıkla kullanılır. Saç protezlerinin kişinin sağlığına etki ettiğiyle ilgili bu zamana dek hiçbir yorum yoktur. Protez saçlar kullanılmaya başlandığı zaman öncelikle bir kaşıntıya sebep olabilir. Fakat bu sorun sadece saç derisinin bu duruma alışma süresiyle alakalıdır. Bu da ortalama bir hafta içerisinde deri proteze alışmaya başlar ve kaşıntı da meydana çıkar. Söz konusu olan bu kaşıntıların bir haftadan daha fazla sürmesi hususunda mutlaka uygulamanın yaptırıldığı yere başvurulmalıdır.

Kadın saç protezinin bir zararının olup olmadığı ya da protezinde altındaki saçların hasar alıp almayacağı fazlasıyla merak ediliyor. Çünkü protez saç, derinin üzerine genellikle yapıştırılarak uygulandığından dolayı kişilerin bazı korkular yaşaması da olasıdır. Fakat saç protezi, su ve havayı geçirebilir. Bundan dolayı da deride ve saçta bir sorun oluşmaz. Bununla birlikte kişinin altta kalan saçları da delikli form sayesinde rahatça uzayabilir. Neticede kaliteli malzemeler ve temiz bir ortamda uzmanlar tarafınca yapılan protez saçın hiçbir zararı olmadığını söyleyebiliriz.

Protez Saç Yaptıran Kadınlar Havuza Girmeleri Problem Oluşturur mu?

Kadınlarda protez saç yaptırmak havuz ve denize girmek için bir engel teşkil etmez. Protez saç yaptıran kadınlar havuza girdiği zaman burada herhangi bir sorun yaşamaz. Sorun yaşamamak adına saç bakımına her zaman önem verilmesi gerekir. Ayrıca havuz ya da denize girildiğinde kişinin koruyucu krem ya da serumlar kullanması önemlidir. Protez saç kullanan kadınlar saçlarına iyi baktıkları zaman saçlarını istedikleri zaman yıkayabilir, havuza da girebilir. Bunların yanı sıra denize de girme imkanına sahiptir.

Protez Saç Yapay Durur mu?

Protez saç işlemi, saç eksikliği yaşayan kişilerden bu problemin üstesinden gelebilmek adına uygulanan yöntemlerden bir tanesidir. Kişiye özel olarak hazırlanan bu saçlar, peruk ya da postiş gibi sahte bir görüntünün yanı sıra daha doğal göründüğünden tercih edilir. Bu da protez saçların kişinin doğal saç yapısına uygun olarak ve %100 doğal saç kılından yapılıyor olmasından kaynaklıdır.

Kadınlarda Protez Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Kadınlarda protez saç işleminden sonrası bakım, eğer eğitim almadıysanız tek başınıza yapmanız zor olur. Fakat protez saç bakımı eğitimi aldığınızda ya da bakımla ilgili bir video izlerseniz, evde kendi bakımınızı kendiniz yapabilirsiniz. Protez saçın sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için bakımının iki ya da üç hafta aralıklarla saç protezine bakım yapılmalıdır. Saç protezi bakımı şu şekilde yapılabilir;

    1. Saç derisine yapıştırılan protez dikkatlice saçtan çıkarttırılır. Protezin çıkartılmasında zorlanılırsa protez saç çıkartıcı ya da temizleyici spreyler kullanılabilir.
    2. Protezde yer alan çift taraflı bantlar yenilenmek için sökülür.
    3. Protez bir şampuanla güzelce yıkanır.
    4. Protez yıkandıktan sonra protez saçta kalan suların arındırılması için saç bükülmemelidir. Bunun yerine saç havlu içine konulabilir.
    5. Protez kurutulurken, protezin yapıştırıldığı kısımdaki saçlar tıraş edilir.
    6. Temizleme bittikten sonra çift taraflı bant, protezin kenarlarına yapıştırılır. Sonrasında protez, kel bölgeye yapıştırılır. Nemlendirildikten sonra da taranarak şekil verilir.