Protez Saç Yapım Aşamaları

 Saç ekimi yönteminden daha fazla tercih edilen ve kullanımı giderek artan protez uygulaması akıllara “Nedir bu protez yöntemi?” sorusunu getirmektedir. Öncelikle bu yöntem hızlıdır ve kolayca yapılabilmektedir. Tabi işinde uzmanlaşmış ve tecrübesi olan kişileri tercih etmek sizin yararınıza olacaktır. Protez yönteminde kullanılan saçlar tamamen gerçektir. Gerekli bakımları yaparak bu saçları çok uzun süre kendi saçlarınızmış gibi kullanabilirsiniz. Üstelik saçın rengini ve şeklini belirlemek tamamen sizin elinizde olan bir durumdur. Bu sayede istediğiniz saça ulaşmak sizin için daha kolay olacaktır. Protez uygulaması sırasında herhangi bir tıbbı müdahaleye maruz kalmak zorunda değilsiniz. Bu yöntem tıbbı bir yöntem değildir. Özellikle ameliyat gibi konulardan korkanlar için protez uygulaması birebirdir diyebiliriz. Burada daha çok yapılan işçiliğin kalitesi ön plana çıkmaktadır. Başta da söylediğimiz gibi bu uygulamayı işin ehline yaptırmak, size hayalinizdeki saça kavuşturabilmektedir.

PROTEZ SAÇ YAPIM AŞAMALARI VE DETAYLARI

 Saç dökülmesi sorunu ile karşı karşıya iseniz protez uygulamasında kolaylıkla faydalanabilirsiniz. Protez yöntemini süreci oldukça basit ve anlaşılırdır. Temelde üç aşama bulunmaktadır. Bu yöntemi kullanmayı düşünenler için bu üç ana yöntemi biraz açıklayabiliriz.

  • Birinci aşama: İlk aşamanın adına “Ölçülendirme aşaması” diyebiliriz. Burada saçsız bölge sekiz parça halinde ayrılır ve çizim yapılır. Çizim aşamasından sonra ayrılan bölgeler için kalıp oluşturulur. Bu aşamanın doğru yapılması protezin en doğru şekilde hazırlanmasını sağlayacaktır.
  • İkinci aşama: ikinci aşama ise “Yerleştirme aşaması” olarak adlandırılmaktadır. Bu aşamada, ilk aşamada elde edilen kalıba uygun olarak hazırlanan protezin yerleştirilmesi yapılmaktadır. Yerleştirme sırasında özel olarak hazırlanan bazı yapıştırıcılar ile saçlar uygun bölgelere yapıştırılır.
  • Üçüncü aşama: Son aşamanın adına “Tasarım aşaması” diyebiliriz. Son olarak yerleştirilen saçın tasarımı yapılmaktadır. Saç uygun olarak kesilmekte ve şekillendirilmektedir. Bu sayede kendi saçınızdan farksız olacak şekilde yeni saçınıza kavuşabilirsiniz.

PROTEZ SAÇIN AVANTAJLARI

 Protez saç yapım aşamalarına baktığımızda sürecin oldukça basit ve anlaşılır olduğunu görmekteyiz. En büyük avantajı da budur diyebiliriz. Ayrıca size yeni bir görünüm kazandıracak olması da çok önemlidir. En önemli özelliklerinden biri de her bütçeye uygun olmasıdır.