Protez Saçın Saç Ekimine Göre Avantajları

Günümüzde birçok insanın sigara kullanımı, genetik etmenler, yanlış bakım ürünleri, stres ve yaşlılığa bağlı olarak yaşadığı özgüven eksikliğine sebep olan, kişinin sosyal hayatını etkileyen sorunlardan birkaçı; saç seyrelmesi, saç aralarında açılma ve kelliktir. Bu durumdan her iki cinsiyetin de etkilenmesine rağmen kadınlar bu konuda daha hassastır. Günümüzün teknoloji olanaklarından yararlanarak gerek internet gerekse televizyon programlarından duydukları bakım yağları, bakım serumları, bakım şampuanları vb. ürünler kullanmalarına rağmen olumlu sonuç elde edilememektedir. Fakat gelişen tıp olanakları bu sorunlar için oldukça kolay yöntemler geliştirmişlerdir.

Protez Saç bu yöntemlerin başında gelmektedir. Bu yöntemle birlikte hiçbir tıbbi müdahaleye gerek kalmadan doğal bir estetik görünüm elde edilebilir. Kişinin beğenmemesi durumunda geri dönüş olanaklıdır. Protezin yıkanılabilir özellikte olması kişinin istediği şekli verebilmesini sağlar. Bu yöntem doğal bir görüntüsü olması ve olumlu geri dönüşler vermesi ile günümüzde tanınmış kişilerinde kullanmasına sebebiyet vermektedir. Ağrısız ve temizliği oldukça kolay olmasıyla birlikte saç ekiminden daha avantajlıdır. Eski dönemlerde kel insanlar peruk kullanırken, peruğun kayması ve fiziksel özelliklerine uygun olmaması gibi etmenlerden dolayı ortaya çıkan bu yöntem saç ekimine göre daha kullanışlıdır.

Saç Ekimi tıbbi müdahale gerektirdiği için insanları tedirgin eden bir yöntemdir. Ameliyat sonrası yan etkiler oluşturabileceği için tercih edilmesi tavsiye edilmez. Saçının tamamı dökülmüş kişilerin saç ekimi yaptırma şansı olmadığı için protezi tercih etmeleri daha avantajlıdır. Ameliyattan korkan insanlar bu yöntemi kullanırken kendilerini daha güvende hissetmektedirler.

Saç Dökülmesi eski dönemlerde sadece yaşlılığa bağlanırken aslında altında yatan ağır stresli durumlar, aşırı kilo kayıpları, yüksek dozda A vitamini, sistemik hastalıklar, hormonal değişimler, demir eksikliği, saçları çok fazla şampuanlamak, saçlar ıslakken taramak, yorgunluk, kansızlık, düzensiz beslenme, vitamin eksikliği gibi birçok sebebi de bulunmaktadır. Kişiyi psikolojik açıdan da olumsuz etkileyen saç dökülmesi problemi bulunan protez saç yöntemi sayesinde saç ekimine gerek kalmadan kişiye daha memnun kalacağı sonuçlar vermektedir.  Zamanla kelliğe dönüşebilen saç dökülmesi sorununa en iyi alternatif protez saçtır. Kişiye ağrı veren bir yöntem olmamasından dolayı saç ekimine göre daha çok tercih edilmektedir.